Yönetim Kurulu

  • İrem Oral Kayacık
    İrem Oral Kayacık
    Başkan
  • Emre Eczacıbaşı
    Emre Eczacıbaşı
    Başkan Yardımcısı
  • Ayça Eroğlu
    Ayça Eroğlu
  • İzel Levi Coşkun
    İzel Levi Coşkun
  • Louisa Vinton
    Louisa Vinton
  • Onur Ünlü
    Onur Ünlü
  • Ozan Diren
    Ozan Diren
  • Öner Çelebi
    Öner Çelebi
  • Oana Maria Rebedea
    Oana Maria Rebedea
  • Stanislav Kim
    Stanislav Kim

Koordinasyon Ekibi

  • Arda Batu
    Arda Batu
    TÜRKONFED
  • Tamer Şen
    Tamer Şen
    TÜSİAD
  • Hansın Doğan
    Hansın Doğan
    UNDP
  • Simay Kardeş
    Simay Kardeş
    Hedefler için İş Dünyası, Direktör Yardımcısı
  • Gamzegül Kınalı
    Gamzegül Kınalı
    Hedefler için İş Dünyası, Direktör Yardımcısı
İrem Oral Kayacık
Başkan

1981 doğumlu İrem Oral Kayacık, İstanbul Robert Lisesi’nden sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuştur. New York Columbia Üniversitesi’nde, Gayrimenkul ve Finans üzerine MBA programını tamamlamıştır.

İş hayatına, L’oreal Paris ofisinde Satış bölümünde başlayan İrem Oral Kayacık, sonrasında Pepsi Bottling Group’ta Ticari Pazarlama Analisti görevinde bulunmuştur. 2005 yılında, Odak Group bünyesine katılarak grup şirketlerinde farklı kademelerde çalışmıştır. Katı yakıtlar, gayrimenkul finansmanı ve proje geliştirme alanlarına odaklanmıştır. İzmir, Adapazarı ve Antalya Agora Alışveriş Merkezleri projelerinin finans, geliştirme, kiralama ve yönetim aşamalarında etkin rol almıştır. Kurumiçi girişimcilik inancıyla, 2008’den itibaren alışveriş merkezleri kapsamındaki Aile Eğlence Merkezleri ve Sinema gibi işletmelerin geliştirme süreçlerini yönetmiştir. Alışveriş Merkezleri İcra Kurulu Başkanı ve Odak Group Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.

İş hayatının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına katkı sağlamaya önem vermektedir. Bu kapsamda, Tüsiad’da Yönetim Kurulu Üyesi görevini ve Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masası Başkanlığı görevini sürdürmektedir

Emre Eczacıbaşı
Başkan Yardımcısı

Lisans eğitimini 2006’da Harvard Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlayan Emre Eczacıbaşı, 2011’de Colombia Business School’dan işletme yüksek lisans diploması aldı. Kariyerine PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye’de finansal danışman olarak başlayan Eczacıbaşı, 2008 yılında Eczacıbaşı Holding Stratejik Pazarlama ve Finansman Grup Başkanlığı’na geçti. 2011-2013 döneminde Amerika’da mikrofinans ve sosyal girişimcilik projeleri gerçekleştirdi, 2013-2014 yıllarında ise Yapı Ürünleri Grubu’nun stratejik pazarlama bölümünde çalıştı. Eczacıbaşı, Ocak 2015’te Yapı Ürünleri Grubu’nun Mutfak İş Alanında Genel Müdürlük görevini üstlenerek, İntema Yaşam şirketini hayata geçirdi.

Emre Eczacıbaşı, 2019 yılında Eczacıbaşı Holding İnovasyon ve Girişimcilik Koordinatörlüğü görevini yürütmeye başladı.

Ayça Eroğlu

1979 doğumlu olan Ayça Eroğlu, lise öğrenimini Nişantaşı Işık Lisesi’nde tamamlandıktan sonra Koç Üniversitesi Ekonomi bölümden mezun oldu. Sonrasında Boğaziçi Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. İş hayatının ilk yıllarında Ernst&Young firmasında finansal denetim görevini yürüttükten sonra 2004 yılında HSK’da göreve başladı. 2004-2010 yılları arasında HSK’da satınalma, dış ticaret, satış, pazarlama ve finans gibi farklı departmanlarda görev aldı. 2010-2012 yılları arasında Systemair HSK birleşmesinin tüm operasyon sürecini yöneten Ayça Eroğlu, 2012 yılında Systemair ve HSK birleşmesinden sonra Genel Müdürlük pozisyonuna atandı. Bugün Systemair Türkiye Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi, geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren RVM Systems Türkiye’nin İcra Kurulu Üyesi ve otomasyon sektöründe global bir oyuncu olan Regin Türkiye’nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak yoluna devam etmektedir.

2015 yılından beri Uluslararası Rekabetçilik Komisyonu (URK) Başkanı olan Eroğlu, Türkiye iklimlendirme sektörünün ihracatının artmasıyla ilgili fiili olarak çalışmalar yürütmekte, aynı zamanda ISKAV’ın (Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı) Danışma Kurulu Üyesi olarak devam etmektedir. Sektör dışında ise İsveç Ticaret Merkezi Derneği (SCC) ve AKUT Yönetim Kurulunda bulunmaktadır. Aynı zamanda, Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) üyesi olmakla beraber TÜRKONFED Yönetim Kurulu’nda aktif olarak rol almaktadır

İzel Levi Coşkun

1973 İstanbul doğumlu olan Dr. İzel Levi Coşkun, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olduktan sonra, University of lllinois at Urbana Champaign’de MBA yaptı. 2004-2014 yılları arasında Marmara Üniversitesi’nde girişimcilik dersi veren Dr. Coşkun “Kurumsal Sürdürülebilirlik” konulu teziyle Marmara Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nde doktor oldu. 1991 yılında iş hayatına atılan Dr.Coşkun, muhasebe, bağımsız denetim, vergi, danışmanlık ve iç denetim alanlarında uzmanlık kazandı. Dr. İzel Levi Coşkun; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Kamu Gözetimi Kurulu (KGK) lisanslarına sahiptir. 2010’dan beri muhasebe, denetim, vergi ve danışmanlık şirketi Mazars Denge’nin CEO’su olarak görevini sürdüren Dr. İzel Levi Coşkun, 2018’den beri Kurumsal Sürdürülebilirlik Elçisi olarak Mazars’da ve tüm paydaşlarında sürdürülebilirlik bakış açısının yaygınlaştırmak için çaba sarf etmektedir.

Dr. İzel Levi Coşkun çeşitli sektörlerdeki tecrübesini “Sürdürülebilirlik” ve “Girişimcilik” temel değerleriyle birleştirdi. Dr. Coşkun, Harvard Business Review blog ve Dünya Gazetesi gibi Türkiye’nin önde gelen iş yayınları için “Sürdürülebilirlik” ve “Girişimcilik” üzerine köşe yazıları yazmaya devam ediyor.

İngilizce ve Fransızca bilen Dr. Coşkun ayrıca, TÜSİAD YK Yedek Üyesi ve aynı zamanda TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! programının Çalışma Grubu Başkanı, TÜGİAD, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odalar Birliği (TÜRMOB), Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği, Endeavor, Türkiye Iç Denetim Enstitüsü (TİDE) , Türkiye Bilişim Vakfı YK üyeliği, Buğday Derneği, Gökçeada Gönüllüleri Derneği, TAİDER, TURMEPA, ADYSK ve Şeffaflık Derneği üyesidir.

Louisa Vinton

Louisa Vinton, Mayıs 2021 itibarıyla UNDP’nin Türkiye’deki Mukim Temsilcisi olarak görevine başlamıştır. Vinton, Avrupa ve Orta Asya Bölgesi Bürosu’nun kapsadığı bölgede 30 yılı aşkın tecrübeye sahip bir kalkınma uzmanıdır.
Vinton, Türkiye’deki görevinden önce, Kasım 2018’den Mart 2021’e kadar UNDP’nin Gürcistan Mukim Temsilcisi olarak görev yapmıştır. Bunun öncesinde, Kasım 2013’ten Ekim 2018’e kadar Kuzey Makedonya’da; Temmuz 2010’dan Haziran 2014’e kadar ise Hırvatistan’da BM Mukim Koordinatörü ve UNDP Mukim Temsilcisi olarak görev almıştır.

Vinton bu görevlerinde UNDP’nin istihdam yaratımı ve girişimcilik, mesleki eğitim, kamu hizmetlerinin sunumu, yerel ve bölgesel ekonomik kalkınma, toplumsal kapsayıcılık, toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, sel önleme, doğa koruma, enerji verimliliği, iklim dayanıklılığı, kriz önleme ve çatışma sonrası toparlanma alanlarındaki girişimlerinin liderliğini başarıyla üstlenmiştir. Birleşmiş Milletler’in Kuzey Makedonya’da 2015-2016 yıllarındaki göçmen krizine yanıtını yönetmiş, 2020-2021 yıllarında Gürcistan’ın COVID-19’a sosyo-ekonomik yanıt ve düze çıkış çabalarında öncü olmuştur. Vinton’un hükümetler, sivil toplum, özel sektör, akademi ve uluslararası toplumla ortaklık kurma konularında ciddi bir deneyimi vardır.

UNDP’de ilk olarak Şubat 2004’te New York’ta Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Bürosu Alt Bölge Bölüm Başkanı olarak görev yapmaya başlamış ve UNDP’nin Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Moldova, Rusya Federasyonu ve Ukrayna’daki girişimlerinin sorumluluğunu üstlenmiştir. Ayrıca BM’nin 1986 Çernobil nükleer kazasının ardında bıraktığı gündem ile ilgili konulardaki koordinasyonunu yönetmiştir.

UNDP’ye katılmadan önce, Economist Intelligence Unit’te dokuz yıl çalışan Vinton, burada önce “Doğu Avrupa İş Dünyası” haftalık haber bülteninin editörlüğü ve şirketin Viyana’daki Doğu Avrupa ticari yayımcılık operasyonlarının Genel Yayın Yönetmenliği görevlerini ifa etmiş ve daha sonra şirketin New York’taki İcra Hizmetleri biriminin başkanlığını yapmıştır. Vinton etkili iletişimin destekçisidir ve savunuculuk ve mesaj ulaştırma konularında üstün kabiliyetlere sahiptir.

Louisa Vinton, 1988 ile 1994 yılları arasında Münih’teki “Radio Free Europe / Radio Liberty, Inc.” için Kıdemli Araştırma Uzmanı olarak çalışmış ve Polonya siyaseti ve ekonomisi konusunda uzmanlaşmıştır.
Cornell Universitesi Rus Çalışmaları bölümünde lisans eğitimini, Michigan Üniversitesi Tarih bölümünde ise yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. İngilizce dışında, Hırvatça, Almanca, Lehçe ve Rusça dillerinde günlük konuşmalarını sürdürebilecek kapasiteye sahiptir.

Onur Ünlü

Onur Ünlü, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden makine mühendisliği ünvanı ile mezun olduktan sonra Mühendislik İş Yönetimi yüksek lisans eğitimi de İngiltere’de Warwick Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

Çalışma hayatına Üniversal Makine ve Isı Sanayi Tic. A.Ş. firmasında Endüstriyel Sistemler Satış Mühendisi olarak başlayan Onur Ünlü, 2004 yılında kurucu ortak olarak dünyada ilk ve tek Türk enerji hizmet şirketi olan, ESCON firmasını kurmuştur. Endüstriyel tesisler için enerji verimliliği arttırma hizmeti, enerji performans sözleşmeleri ve enerji tedarik anlaşması sağlama gibi hizmetler de sunan ESCON’da icra kurulu yöneticisi olarak çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca bugüne kadar binin üzerinde ulusal ve uluslararası firmaya enerji denetleme, danışmanlık ve sistem çözümleri hizmeti vermiştir ve hala Dünya Bankası, EBRD ve UNIDO gibi uluslararası finansman kuruluşlara teknik asistanlık yapmaktadır. Toplamda 26 başarılı Enerji Performans Sözleşmesi’ni hayata geçiren Onur Ünlü, bu tarz bir sözleşmeyi de Türkiye’de ilk kez uygulayan kişidir.

Sertifikalı Enerji Yöneticisi, Etüt Proje Uzmanı ve Performans Sözleşmesi ve Finansmanı Uzmanı olan Onur Ünlü’nün birçok akademik makale ve araştırma çalışmaları ulusal ve uluslararası mecralarda yayınlanmıştır. EYODER (Enerji Verimliliği ve Yönetimi Derneği) Başkanlığı, TURKONFED Yönetim Kurulu Üyeliği ile YEŞİL DÖNÜŞÜM KOMİSYON Eş Başkanlığı, TOBB İklimlendirme Meclisi üyeliği ile ATIK ISI KOMİSYONU Başkanlığı devam eden Onur Ünlü ayrıca AEE (Enerji Mühendisleri Derneği), TTMD ve MMO üyesidir.

Ozan Diren

Ozan Diren, Türkiye’nin yerli sermayeli ilk meyve suyu ve lider içecek markalarından DİMES’in liderliğini üstleniyor.

DİMES bünyesinde çalışmaya, üniversite yıllarında başlayan Ozan Diren, şirketin tüm departmanlarında, her kademede aktif görevde bulundu. Aynı dönemde yüksek eğitime devam eden Diren, 1997’de İTÜ’den endüstri mühendisi, 1999 yılında ABD’de University of Hartford’tan Pazarlama yüksek lisans diplomalarını aldı ve ardından, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nün Finans İhtisas Programı’nı bitirdi.

1999 itibarıyla gelişen rekabet koşulları ve vizyon doğrultusunda, DİMES bünyesinde Nobel Pazarlama Ltd. Şti.’nin kurucu Genel Müdürlüğünü üstlendi ve 2011 yılında DİMES CEO’luğuna getirildi.

Ozan Diren, TÜRKONFED’in yanı sıra, MEYED Yönetim Kurulu üyesi; TÜSİAD, TGDF, ASÜD, SETBİR ve ŞÜD üyesidir.

Diren, evli ve üç çocuk babasıdır.

Öner Çelebi

1968 yılında Zile’de doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Zile’de tamamladıktan sonra İTÜ Elektrik Mühendisliği bölümünü, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü master programını ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünü bitirdi.

Halen elektrik sektöründe faaliyetlerini sürdüren Omega Grup şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak görev yapmaktadır.

Omega grup bünyesinde:
Anahtar teslimi elektrik taahhüt işleri yapan Omega Mühendislik,
Elektrik panosu üreten Omega Pano ve
Türkiye genelinde elektrik, mekanik bakım ve onarım hizmetleri sağlayan Proasist Teknik Hizmetler firmaları bulunmaktadır.

2017 yılında Sofya’da Endeavor girişimcisi seçilen Öner Çelebi, TÜSİAD TÜRKONFED, ETMD, TEDAR, ENDEAVOR, EMO ve İTÜ Mezunlar Derneği üyesidir.

Borgip, İşimi Yönetebiliyorum ve İTÜ-MD organizasyonlarında mentor olarak katkı sağlamaktadır.

Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Oana Maria Rebedea

Oana Maria Rebedea, Bölgesel Ortaklık Uzmanı ve İstanbul Bölge Merkezinde bulunan Ortaklıklar Ekibinin Takım Lideridir. Ortaklık geliştirme ve kaynak seferberliği konusunda Avrupa’daki tüm UNDP Ofisleri ve eski BDT ile yakın işbirliği içinde çalışmaktadır.

Regional Hub’a katılmadan önce Oana, BERA NY’de Kamu Ortaklıkları ekibinde çalıştı ve Almanya, AB, Hollanda, İsviçre, Fransa ve Belçika ile kurumsal ortaklıkları denetledi. Bu sıfatla ve ilgili Temsilcilik Ofisleri ile birlikte, donör istişareleri, üst düzey liderliğin stratejik misyonları ve kendi alanlarındaki ülke ofislerine destek aracılığıyla kurumsal ortaklık geliştirme ve kilit donör katılım stratejilerinin uygulanmasına ve koordineli çekirdek ve temel olmayan kaynak seferberliğine öncülük etti.

Bundan önce Oana, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi bağlamında BM kalkınmasının uzun vadeli konumlandırılmasına ve QCPR’nin hazırlıklarına ve müzakerelerine odaklanan BM Sistem İşleri ekibinde Koordinasyon Uzmanı olarak görev yaptı. UNDP’ye katılmadan önce, sürdürülebilir kalkınma portföyü ve BM Ajansları, Fonları ve Programlarından sorumlu olduğu Romanya’nın BM Daimi Misyonunda çalıştı. Oana, SKA’ların detaylandırılması, 2030 Gündemi ve Addis Ababa Eylem Gündemi müzakereleri için Açık Çalışma Grubu’nun bir üyesi ve Genel Kurul İkinci Komitesi ve Başkan Yardımcısı dahil olmak üzere farklı görevlerde bulundu. ECOSOC Nüfus ve Kalkınma Komisyonu.

Stanislav Kim

Stanislav Kim, şu anda UNDP İstanbul Bölge Merkezi’nde İklim Değişikliği ve Afetlere Dayanıklılık Ekibi Takım Lideri olarak görev yapmaktadır. Bu rolde, Avrupa ve Orta Asya’daki 18 ülkeye doğal afetlere karşı dayanıklılıklarını geliştirmelerine yardımcı olarak, risk bilinçli kalkınmayı teşvik ederek ve afet müdahale ve kurtarma çabalarını destekliyor.

Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki geliştirme, afet risk azaltma (DRR), enerji ve çevre programlarında 25 yılı aşkın deneyimiyle, mevcut konumuna zengin bir uzmanlık getiriyor.

Stanislav, mevcut görevini üstlenmeden önce, 2015’ten 2022’ye kadar İstanbul Bölge Merkezi’nde DRR program uzmanı olarak çalıştı. Bundan önce, 2010’dan 2014’e kadar, UNDP Kazakistan’da Enerji ve Çevre Birimi Başkanı olarak görev yaptı.

2003-2010 yılları arasında GEF Küçük Destek Programı Ulusal Koordinatörü olarak görev yaptı. Ayrıca Stanislav, UNDP’ye katılmadan önce çeşitli ulusal ve bölgesel STK’larda çalıştı.

Eğitim geçmişi, coğrafya alanında lisans derecesi ve çevre yönetimi alanında yüksek lisans derecesi içermektedir.

Arda Batu
TÜRKONFED

The Browning School’da lise öğrenimini tamamlayan Arda Batu, 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Avrupa Parlamentosu’nda stajını tamamlayarak, 2004 yılında Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü’nden “Yüksek Lisans” derecesini aldı.

2003 yılında, Yeditepe Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak profesyonel hayatına başladı. 2007 – 2010 yıllarında akademik ve sivil toplum çalışmalarının yanında hukuk ve yatırım danışmanlığı şirketi HB Consultancy Group’da proje yöneticisi olarak görev aldı. 2010 – 2011 yıllarında Londra merkezli Aleph Consulting şirketinde siyasi ve ekonomik risk analiz danışmanı olarak çalıştı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’ndaki (TÜRKONFED) Genel Sekreterlik & Yönetim Kurulu üyeliği görevi öncesinde StratejiCo isimli stratejik iletişim ve danışmanlık şirketinde yöneticiliğin yanı sıra akademik ve sivil toplum çalışmalarına devam etti.

Federal Mogul İzmit Piston A.Ş.’de bağımsız yönetim kurulu, Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) yönetim kurulu ve Turkish Policy Quarterly yazı kurulunda bulunan Batu, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler, NATO: Kamu Diplomasi Bölümü, Dünya Bankası, GMF gibi çeşitli kuruluşlarla projeler tasarlayıp yönetti.

Tamer Şen
TÜSİAD

Tamer Şen, TÜSİAD’ın yatırım ortamı, girişimcilik ve gençlik alanlarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Daha önce TÜSİAD’da Küresel Ekonomik İlişkiler Direktörü olarak çalışan Tamer Şen, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden lisans, Galatasaray Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler yüksek lisans derecesine sahiptir.

Hansın Doğan
UNDP

Hansın Doğan, özel sektörün kalkınmadaki rolünü geliştirme konusunda uzmanlaştı. Kapsayıcı ve sorumlu iş yapma yöntemlerinin yaygınlaşması için çalışıyor ve SKA kapsamında sosyal ve çevresel sorunların giderilmesi için 50’den fazla kamu-özel ortaklığı ve kurumsal sosyal sorumluluk projesi geliştirip yönetti. Global Compact Türkiye Ağı, UNDP Uluslararası İstanbul Özel Sektör ve Kalkınma Merkezi, Business Call to Action, Connecting Business Initiative Türkiye Ağı, Hedefler için İş Dünyası Platformu, csrblog.com dahil olmak üzere birçok özel sektör platformunun ve kalkınma için politika merkezinin oluşturulmasında ve yönetilmesinde liderlik yapmış ya da önemli katkılarda bulundu. UNDP’ye katılmadan önce Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde akademik görevde bulunmuş ve eski T.C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü, Fulbright Komisyonu, Türkiye Kömür Madenciliği Enstitüsü, GTZ ve Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nde danışmanlık görevlerinde bulundu. Ankara Üniversitesi SBF’den işletme lisans derecesine ve Exeter Üniversitesi’nden Avrupa Çalışmaları üzerine yüksek lisans derecesine sahiptir.

Simay Kardeş
Hedefler için İş Dünyası, Direktör Yardımcısı

2005 yılından beri çeşitli gönüllülük ve sivil alan çalışmalarında aktif olarak yer alan Kardeş, işletme, sivil toplum kuruluşları yönetimi ve uluslararası ilişkiler alanlarında akademik eğitim almıştır. UNDP’ye katılmadan önce UNV, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, EXPO 2020 İzmir Genel Sekreterliği, World Learning gibi kuruluşlarda uluslararası lobicilik, gönüllülük, kalkınma, çatışma yönetimi, uluslararası değişim programları alanlarında profesyonel çalışmalar yürütmüştür.

Gamzegül Kınalı
Hedefler için İş Dünyası, Direktör Yardımcısı

Gamzegül Kınalı lisansını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı ve aynı zamanda Brüksel Üniversitesi’nde bir yıllık bir değişim programına katıldı. Yüksek lisansını ise İsveç Enstitüsü tarafından tam burs alarak Malmö Üniversitesi’nde Küresel Politika Çalışmaları programında tamamladı ve sekiz yıl boyunca İsveç’te kaldı.

Malmö’de bulunduğu süreç boyunca toplumsal cinsiyet çalışmaları, suç bilimi, İsveç politikası ve kamu hukuku gibi alanlarda da üniversite dersleri almaya devam etti. Hem devlet kurumlarında ve özel şirketlerde, hem de sivil toplum içinde çalıştı. Son çalıştığı yerlerden Forza of Sweden ve Malmö Ideella’da ise belediyeler ve yerel yönetim kurumları ile sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği ile oluşturulan, mülteciler ve diğer göçmenlerin topluma aktif katılımını sağlamak üzere oluşturulan projeleri koordine etti.

Hayatı boyunca farklı gençlik, sanat ve çevre projelerinde yer alan, insani yardım organizasyonları ile de çalışan Gamzegül Kınalı ayrıca yapısal şiddet, cinsiyet eşitliği ve aile planlaması, profesyonel çevre edinme ve kültürlerarası entegrasyon gibi alanlarda da kendi etkinlik ve aktitivelerini düzenledi. Halen, gönüllü olarak insanlara, özellikle göçmen kadınlara, kendilerini geliştirmek istedikleri alanlarda mentörlük ve koçluk da yapmaktadır.

X